Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, τον Χρήστο Παππά έκρυβε στο σπίτι της μία 52χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία είχε λάβει πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια και η οποία επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της Χ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τη διάρκεια της δίκης των μελών της οργάνωσης.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

Κοινοποίησε το