Συνεχίζει ο γιατρός τις εξετάσεις μετά την καταδίκη του για το θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ παραμένει υπόδικος για τον θάνατο 14χρονης

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τον αδόκητο χαμό της 14χρονης Γωγώς από τη Θεσσαλονίκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες έπειτα από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου.

Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για την καταδίκη των δύο γιατρών για τον θάνατο του 24χρονου που προκλήθηκε μετά από παρόμοια επέμβαση στο στομάχι, προκάλεσε ικανοποίηση και γέμισε ελπίδα την οικογένεια της ανήλικης.

Ο ένας από τους δύο γιατρούς που έκατσαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, είχε πραγματοποιήσει την «μοιραία» επέμβαση στην 14χρονη που «έσβησε» τον Ιούνιο του 2021 και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος για ακόμα μία φορά με τη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ιδιώτης γιατρός είχε καταδικαστεί, επίσης, το 2012 γιατί σε επέμβαση τοποθέτησης δακτυλίου που πραγματοποίησε, μια 41χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενω σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του.

Η είδηση της δεύτερης καταδίκης του ιδιώτη γιατρού, αλλά όχι της άμεσης παύσης των ιατρικών του καθηκόντων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις δύο οικογένειες που τον κατήγγειλαν και τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά και σοβαρά ερωτήματα σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ο ιδιώτης γιατρός συνεχίζει να συνεργάζεται με το μεγάλο ιδιωτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και έως σήμερα να δέχεται ασθενείς!

Οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν από την πολιτεία να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα προκειμένου να μη χαθούν άλλες ζωές από ιατρικό λάθος του συγκεκριμένου ανθρώπου και εικάζουν πως ίσως τελικά τα λάθη να μην είναι και τόσο… Λάθη!

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, μας είπε ότι οι δικαστικές Αρχές είναι υπεύθυνες να ενημερώσουν τον Ιατρικό Σύλλογο για την απόφαση του δικαστηρίου και πως ο Ιατρικός Σύλλογος με τη σειρά του να αποφασίσει την παραπομπή ή μη του γιατρού στο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει.

Το InThess τις επόμενες ημέρες ετοιμάζει συνέντευξη με τον πατέρα της αδικοχαμένης 14χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα πήρε διαστάσεις δημοσιότητας χάριν της παρέμβασης του δημοσιογράφου και Αρχισυντάκτη μας Δημήτρη Βαλάντη Καραμπουρούνη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή φρόντισε να γίνει άμεσα γνώση η λυπηρή και επικίνδυνη αυτή ιστορία.

Κοινοποίησε το