ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά κατά της κυβέρνησης για Κασιδιάρη – Ρήγμα με το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταλήγουν στο συμπέρασμα από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη πως η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία.

Κι αυτό μολονότι, όπως σημειώνουν, η αξιωματική αντιπολίτευση δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική της πρόταση και να προτείνει τελικώς ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου– Κοντιάδη.

Την ίδια ώρα, κατηγορούν για υποκρισία τη ΝΔ κι επιχείρηση προσπορισμού εκλογικού οφέλους, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη, η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την οποία βρέθηκε μαζί στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και δεν καταδίκασε ποτέ τη βία που δέχθηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορούν δε, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμα και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η Χρυσή Αυγή πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως πολιτικό κόμμα.

Παραλλήλως, στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η τροπολογία όπως ψηφίστηκε είναι τρωτή για αντισυνταγματικότητα στα δικαστήρια, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει δικαστικό κομφούζιο πριν τις εκλογές από την υποβολή ενστάσεων για τη συμμετοχή κομμάτων και της Αριστεράς.

Σχολιάζουν, επίσης, και την υπερψήφιση της τροπολογίας από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενέργεια που την αποδίδουν σε πολιτικά κι όχι νομικά κίνητρα και στο πλαίσιο της απομάκρυνσής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ το τελευταίο χρονικό διάστημα από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και της προσέγγισής του με τη ΝΔ.

Λέτε να ετοιμάζεται μία νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές;

Κοινοποίησε το