Τέσσερις μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί εντοπίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, πιθανότατα μετανάστες, στα σύνορα μεταξύ της Πολωνίας και της Λευκορωσίας.

Πολλές χιλιάδες μετανάστες, οι περισσότεροι καταγόμενοι από χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες τα σύνορα της Λευκορωσίας για να εισέλθουν στην ΕΕ, μέσω Λιθουανίας, Λετονίας και Πολωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τη Λευκορωσία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού σε αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι «27» στο απολυταρχικό καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σήμερα βρέθηκαν στην περιοχή των συνόρων με τη Λευκορωσία οι σοροί τριών ανθρώπων» ανέφερε η πολωνική συνοριοφυλακή μέσω του Twitter. «Πιθανότατα ήταν παράτυποι μετανάστες» είπε μιλώντας στο πολωνικό πρακτορείο PAP η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής, Άννα Μιχάλσκα.

Από την πλευρά τους, οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι βρήκαν νεκρή μια Ιρακινή μετανάστρια, σε απόσταση «ενός μέτρου από τα σύνορα».

Ο αξιωματούχος της λευκορωσικής συνοριοφυλακής, Εβγκένι Όμες, υποστήριξε μιλώντας στο πρακτορείο Belta ότι υπάρχουν «προφανείς ενδείξεις» ότι κάποιοι «έσυραν» τη σορό της γυναίκας από την πλευρά των πολωνικών συνόρων.

Σύμφωνα πάντα με το Belta, ο σύζυγος της γυναίκας είπε ότι Πολωνοί συνοριοφύλακες τους οδήγησαν στα σύνορα, παρά τη θέλησή τους και ενώ ήταν ξυπόλυτοι, απειλώντας τους. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα σε τρία παιδιά, έναν άνδρα και μια άλλη, ηλικιωμένη γυναίκα, όλοι τους από το Ιράκ.

Κοινοποίησε το