Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 13 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο – Ποια η ομοιότητα με την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ταϊλάνδη με μεγάλη φωτιά να ξεσπά σε νυχτερινό κέντρο κοντά στην τουριστική πόλη Πατάγια, νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ. Ο απολογισμός κάνει λόγο για 13 νεκρούς και τουλάχιστον 41 τραυματίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τη 01:00 (τοπική ώρα· χθες Πέμπτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας) στο νυχτερινό κέντρο «Mountain B», στην περιοχή Σαταχίπ, είπε μέλος της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε βίντεο που τράβηξαν σωστικά συνεργεία εικονίζεται το κτήριο στις φλόγες και πολλοί άνθρωποι που βγαίνουν και τρέχουν για να σωθούν εν μέσω πυκνού μαύρου καπνού ενώ τα ρούχα μερικών είχαν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι όλα τα θύματα είναι ταϊλανδοί υπήκοοι.

Ακόμα και βασικοί κανόνες πυρασφάλειας συχνά αγνοούνται στην Ταϊλάνδη, δημοφιλή προορισμό δυτικών και ασιατών τουριστών, αλλά μη νομίζετε πως στην Ελλάδα είμαστε σε καλύτερη φάση στα θέματα πυρασφάλειας.

Νυχτερινά κέντρα λειτουργούν με άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είτε χωρίς άδεια σε ταράτσες με σκάλες που οδηγούν σε αυτές πλάτους ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών, σε υπόγεια που σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά δε θα υπάρχει τρόπος διαφυγής αφού τα υπόγεια δεν έχουν έξοδο κινδύνου, αλλά και σε άλλα ακατάλληλα κτίρια που συνήθως η λέξη πυρασφάλεια είναι ανέκδοτο μιας λέξης!

Κοινοποίησε το