Τα διεθνή μέσα προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη κερδίζει τις εντυπώσεις και την προσοχή από αναγνωρισμένα διεθνή μέσα και μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη τουρισμού.

Το CNN επανέρχεται με νέα δημοσίευση, προτείνοντας 23 κορυφαία μέρη για να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι του 2023, όπου η Θεσσαλονίκη κερδίζει επάξια μία θέση στη “χρυσή λίστα”. Η Θεσσαλονίκη φιγουράρει ανάμεσα σε εντυπωσιακούς προορισμούς όπως είναι τα νησιά Fiji, το Manaus στη Βραζιλία και το Κάιρο! Οι συντάκτες του CNN παροτρύνουν στη νέα δημοσίευση το αναγνωστικό κοινό, να επισκεφθεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ως έναν από τους καλύτερους city break προορισμούς της Ευρώπης. Το άρθρο δίνει έμφαση στην γαστρονομική σφραγίδα της UNESCO, το άνοιγμα της αγοράς ΜΟΔΙΑΝΟ, το δημοφιλές παραλιακό μέτωπο και την κοντινή πρόσβαση σε όμορφες παραλίες και βουνά της ενδοχώρας.


Το Ιταλικό περιοδικό Bell’ Europa που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες προβάλλει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, που αποτυπώνεται στο γαστρονομικό προφίλ του προορισμού. Η δημοσιογράφος Vannina Patane και ο φωτογράφος Massimo Ripani που φιλοξενήθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο εξωτερικού ΕΟΤ Ιταλίας, παρουσίασαν σ’ ένα 10σέλιδο αφιέρωμα, τα μαγικά «συστατικά» της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας. Από τις γεύσεις της Ανατολίας που έφεραν οι πρόσφυγες τη δεκαετία του 1920, μέχρι την σύγχρονη γκουρμέ κουζίνα.


Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το Ισπανικό έντυπο περιοδικό SHANGAY που προβάλλει τον προορισμό Θεσσαλονίκη στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ισπανίας. Η παρουσίαση του προορισμού υλοποιήθηκε με την συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του ΕΟΤ Ισπανίας, εκμεταλλευόμενοι την απευθείας πτήση της AEGEAN από την Βαρκελώνη.


Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί η αξιολόγηση του δημοφιλούς ταξιδιωτικού ιστότοπου Tasteatlas που κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση ανάμεσα σε άλλες 100 σ’ όλο τον κόσμο για το αυθεντικό γαστρονομικό της προφίλ. Ο προορισμός κατακτά ακόμα μία διάκριση.


Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης επέστρεψε πριν λίγες μέρες από την τελετή απονομής των Tourism Awards με τα περισσότερα βραβεία από ποτέ και από κάθε άλλο προορισμό. Τώρα δρέπουμε τους “καρπούς” της στρατηγικής προβολής που υλοποιήσαμε σε άριστη συνεργασία όλοι οι φορείς. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Η αδιαμφισβήτη αναγνώριση από διεθνή μέσα υψηλού κύρους επιβεβαιώνει το έργα μας και ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά.”

Κοινοποίησε το