Τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που ενόχλησαν

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η κίνηση ενός 17χρονου από τη Ρόδο να σχεδιάσει αθλητικά παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ και όνομα «ΜΠΑΣΟΚ», με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», ενόχλησε το Κίνημα Αλλαγής.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι αυτό «δεν θα γίνει ανεκτό» και πως τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands. «Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως» σημειώνει παράλληλα.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Βλάχου για τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ»:

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτι, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Εκ της διευθύνσεως».

Να θυμίσουμε πως πρώτο το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε στο ελληνικό λεξιλόγιο τον όρο καινοτομία και πως θα πρέπει τα κόμματα εκτός από δικαιώματα να έχουν και υποχρεώσεις όπως αυτή της έκδοσης φορολογικής και Ασφαλιστικής ενημερότητας και φυσίκα δε αναφερόμαστε στο ΠΑΣΟΚ…

Κοινοποίησε το