Τι έγινε τα Χριστούγεννα του 1864;

ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ

Τα Χριστούγεννα του 1864, μια ομάδα δυσαρεστημένων βετεράνων από το στρατό των Νοτίων συναντήθηκαν στην περιοχή Πουλάσκι, του Τενεσί, και προχώρησαν στη δημιουργία μιας μυστικής οργάνωσης, την οποία ονόμασαν «Κου Κλουξ Κλαν».

Το όνομα πηγάζει από την ελληνική λέξη «κύκλος» (την οποία πρόφεραν «Κούκλουξ») και την αγγλική λέξη «clan» (πατριά, αδελφότητα). Η αδελφότητα αυτή, από μυστική εταιρεία που αρχικά ξεκίνησε, σύντομα μεταβλήθηκε σε παραστρατιωτική οργάνωση.

Στόχος της «Κου Κλουξ Κλαν» ήταν να καταργήσει στην πράξη όλες τις προοδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις που είχε θεσπίσει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τον εμφύλιο, δια των οποίων αναγνωρίζονταν ανθρώπινα δικαιώματα για τους Αφρο-Αμερικανούς, η κατάργηση κάθε φυλετικού διαχωρισμού και η κατάργηση της δουλείας. Τα μέλη της «Κου Κλουξ Κλαν» με τις άσπρες κουκούλες, παρότι ήταν εξέχοντα μέλη των τοπικών κοινωνιών, διέπραξαν χιλιάδες εγκλήματα, καίγοντας, λιντσάροντας, βιάζοντας, βασανίζοντας και σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους ανθρώπους που απλώς έτυχε να γεννηθούν μαύροι.

Το απόστημα αυτό δεν έχει σπάσει ακόμη ολοκληρωτικά, και οι σκληροί πυρήνες της «Κου Κλουξ Κλαν» που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο φλερτάρουν πολιτικά και με τους νέο-Ναζί», υπάρχουν ακόμα και τώρα στο Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κοινοποίησε το