Τι απέγινε το hip hop συγκρότημα Kris kross; Οι πιτσιρικάδες που τη δεκαετία του ’90 έκαναν τους φαν τους να πηδάνε…

ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Του Δημήτρη Βαλάντη Καραμπουρούνη

Οι Κρις Κρος σίγουρα ήταν από τα συγκροτήματα που δημιούργησαν μία ολόκληρη γενιά πιτσιρικάδων σε Ευρώπη και Αμερική καθώς και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, η οποία γενιά ήθελε σίγουρα να έχει την τύχη που είχανε μέχρι τότε, τη δεκαετία του 90 οι αγαπημένοι τους hip hop Stars.

Το συγκρότημα τον Κρις Κρος αποτελούνταν από τους Chris “Mac Daddy” Kelly και Chris “Daddy Mac” Smith και ήτανε το μικρότερο σε ηλικία συγκρότημα χιπ χοπ στον πλανήτη!

Ξεκίνησαν την καριέρα τους όταν τους ανακάλυψε τυχαία σε ένα εμπορικό κέντρο που είχαν πάει να δούνε μία συναυλία ενός γυναικείου συγκροτήματος, ο παραγωγός και μάνατζερ Jermaine Dupri το 1991.

Το περίεργο στυλ των δύο πιτσιρικάδων που τότε έμοιαζαν σαν δίδυμοι έκανε εντύπωση στον παραγωγό και τους πλησίασε αμέσως, οι πιτσιρικάδες ξεχώριζαν από το πλήθος γιατί φορούσαν τα παντελόνια τους ανάποδα, αλλά παράλληλα είχαν ύφος συμπεριφοράς που έκανε εντύπωση, έτσι μετά από προετοιμασία μηνών ο παραγωγός Jermaine Dupri κυκλοφορεί το πρώτο Hit single τον Κρις Κρος με τίτλο “Jump” με αυτό το τραγούδι οι πιτσιρικάδες της μισής υφηλίου χοροπηδούσαν οπότε αυτό το κομμάτι ακούγονταν σε ραδιόφωνο, τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού…

Στην μετέπειτα καριέρα τους κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμ μαζί με το αρχικό “Totally Krossed Out” το οποίο παρέμεινε για πολλές εβδομάδες στο αμερικάνικο Billboard 200 τα επόμενα δύο άλμπουμ ήταν το “Da Bomb” και το “Young, Rich & Dangerous” που έφτασε στο top 20.

Το hip hop συγκρότημα από την Ατλάντα συμμετείχε και στο βίντεο κλιπ του Michael Jackson Jam” στο οποίο όμως ο Michael Jackson λόγω των παραγωγών που έκανε το είχε μαγνητοσκoπήσει πριν τη μεγάλη επιτυχία “Jump”, γιατί τα βίντεο κλιπ των παραγωγών του Michael Jackson εγγράφονταν σε βίντεο πολύ πριν την κυκλοφορία τους. στο “Jam” του Michael Jackson, μαζί με τους Κρις Κρος εμφανίστηκαν και άλλοι πολλοί Stars του τραγουδιού αλλά και του αθλητισμού.

Την τελευταία τους συναυλία την έδωσαν στην Ατλάντα, την ιδιαίτερη πατρίδα τους στο “Fox Theater” για την 20η επέτειο του So So Def’s, λίγο καιρό αργότερα στις 29 Απριλίου του 2013 ο Κρις Κέλλυ γνωστός και ως Chris “Mac Daddy” Kelly, βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στην Ατλάντα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δύο ημέρες αργότερα, την Πρωτομαγιά του 2013 ανακοινώθηκε ο θάνατος του ο οποίος επήλθε γύρω στις 17:00 το απόγευμα στο νοσοκομείο Ατλάντα medical center, ήταν μόλις 34 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Κέλλυ αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ναρκωτικά.

Την 1η Ιουλίου ανακοινώθηκε η επίσημη τοξικολογική αναφορά κατά την οποία ο Chris Kelly πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών καθώς στο σώμα του βρέθηκε μίξη ναρκωτικών ηρωίνης και κοκαΐνης.

Ο Κρις Κέλλυ κηδεύτηκε στο “Westview cemetery” της Atlanta.

Ο Chris “Daddy Mac” Smith από τότε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το θάνατο του κολλητού του φίλου, λίγο καιρό αργότερα ο Chris Smith δημιούργησε ένα μεγάλο πορτρέτο ως φόρο τιμής στην μνήμη του Κρις Κέλλυ.

Ο Chris “Daddy Mac” Smith σήμερα δηλώνει πρώην μουσικός καλλιτέχνης αλλά πάλι καλλιτέχνης μιας που ασχολείται με τις τέχνες και έχει την δική του μάρκα ρούχων “Urban Muse”.

Ας θυμηθούμε όλοι η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος…

Κοινοποίησε το