Τι; “χάθηκε” εμβόλιο; Ο πακετάς το πήρε… Αλλή μια πολύ περίεργη υπόθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Αν δεχτούμε ότι ο διανομέας μπόρεσε και έκλεψε το εμβόλιο, τότε σίγουρα οι ευθύνες των υπευθύνων για την φύλαξη των εμβολίων είναι τεράστιες, αν σε κλέβει ο πακετάς φαντάσου τι θα σου κάνει ο επαγγελματίας κλέφτης!Και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τις κατηγορίες εναντίον του ανθρώπου που απλά έκανε τη δουλειά του, διότι η υπόθεση είναι εκαιρετικά περίεργη και ουσιαστικά είναι τα λεγόμενα “κάποιων νοσοκόμων”, εναντίον ενός ανθρώπου που απλά βρέθηκε εκεί κατόπιν κλήσεως…

Στην Ελλάδα άλλωστε δε χρειάζεται να βρεθεί ούτε το όπλο, ούτε το πτώμα, αρκει το ότι θα σε κατηγορήσουν για δολοφόνο…

Συνελήφθη λοιπόν, ο διανομέας που κατηγορείται ότι έκλεψε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέσα από εμβολιαστικό κέντρο στην Αγία Παρασκευή.

Ο άνδρας μπήκε για να παραδώσει καφέδες ωστόσο δυο νοσηλευτριες τον κατηγορούν ότι έφυγε με το σκεύασμα.

Ο ίδιος συνελήφθη, αρνείται την κατηγορία καταγγέλλει όμως ότι δεν του έγινε έτσι κι αλλιώς κανένας έλεγχος μπαίνοντας και βγαίνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο.

Κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τη στιγμή που ο ντελιβεράς φτάνει με το μηχανάκι του έξω από το εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής. Παρκάρει και μπαίνει μέσα. Στη συνέχεια τον βλέπουμε να βγαίνει κρατώντας την ειδική τσάντα για τις παραγγελίες και να απομακρύνεται.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ είχε επιστρέψει στην καφετέρια που εργάζεται, είπε ότι χτύπησε το τηλέφωνο της επιχείρησης και του ζητήθηκε να ψάξει αν πήρε από το γραφείο ένα φιαλίδιο της Pfizer που έλειπε.

Ο διανομέας δήλωσε στο Mega: «Κατ’ αρχάς δεν ξέρω αν έχει αξία αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω αν αυτό το φιαλίδιο έχει αξία. Να ήταν κάτι αξίας, το οποίο να το γνωρίζαμε όλοι ότι έχει αξία, αν το έκανα, που δεν το έχω κάνει επ’ ουδενί, οικογενειάρχης άνθρωπος είμαι. Δουλεύω για το μεροκάματο 12,5 ώρες την ημέρα. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να το κάνω».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν πρόσεξε αν υπήρχαν δόσεις στο γραφείο που παρέδωσε τις παραγγελίες:

«Δεν κοιτάμε ποτέ τον χώρο. Η συναλλαγή πρέπει να γίνεται παντού, σαν διανομέας. Αφήνουμε την εκάστοτε παραγγελία».

Επίσης, εκτιμά ότι αν τυχόν χάθηκε το φιαλίδιο ο ίδιος ίσως να ήταν ο εύκολος στόχος, για να κρύψουν οι πραγματικοί ένοχοι τα ίχνη τους. «Μου έκαναν ανάκριση, με ψάξανε, ψάξανε το μηχανάκι μου, ψάξανε το τσαντάκι μου, με ψάξανε, εξευτελιστικά… δεν είμαι κανένας… ούτε στον Στρατό δηλαδή δεν ένιωσα έτσι» εξομολογείται.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, λίγο πριν από τις 16.00, όταν μια νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου τηλεφώνησε στην καφετέρια και λίγα λεπτά μετά ξεκίνησε ο ντελιβεράς για την παράδοση. «Κατευθύνομαι στο κέντρο υγείας αφού το βάζω στο κουτάκι μου, το ειδικό για τις μεταφορές. Βάζω την παραγγελία, θα ήταν 16.10; 16.15;» είπε.

Στο βίντεο που μετέδωσε το Mega, απεικονίζεται να φθάνει και να μπαίνει από την είσοδο χωρίς να του γίνει θερμομέτρηση, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Μπήκα μέσα στο εμβολιαστικό, κατευθείαν, δεν με σταμάτησε κανείς για έλεγχο, ούτε θερμομέτρηση ούτε τίποτα, με φώναξαν μέσα, η είσοδος εν είχε ποτέ έλεγχο, ούτε εγώ ούτε κανείς συνάδελφος» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο γραφείο που του είχαν υποδείξει όπου βρίσκονταν δύο νοσηλεύτριες. Εκείνες τον κατηγορούν ότι πάνω στη συζήτηση βρήκε την ευκαιρία για να κλέψει το φιαλίδιο, με τον ίδιο να υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως έφυγε όταν έδωσε τους καφέδες και τα ρέστα.

«Δεν θα ήταν παραπάνω όλη αυτή η διαδικασία, η παράδοση του καφέ, τα ρέστα, παραπάνω από πέντε λεπτά» ανέφερε.

Κατά την έξοδό του έκανε αναστροφή και βγήκε στον δρόμο. Δύο ώρες μετά βρισκόταν στα χέρια των αστυνομικών. «Η δικογραφία γράφει ότι το φιαλίδιο ήταν σε ένα γραφείο, δεν ξέρω ποιο γραφείο ήταν αυτό. Σε ένα χάρτινο ειδικό για να κρατά την αμπούλα σκεπασμένο με ένα γάντι. Άρα σημαίνει ότι εγώ αν το πήρα, θα έπρεπε να ξέρω ακριβώς πού είναι το χαρτί, αυτό όπου φυλάσσεται, πάνω σ’ ένα γάντι» υπογράμμισε ο κατηγορούμενος διανομέας.

Οι δύο νοσηλεύτριες του εμβολιαστικού κέντρου υποστηρίζουν πως ο άνδρας ήταν ο τελευταίος που μπήκε στο γραφείο πριν χαθεί το εμβόλιο.

«Τι να το κάνω! Να πάρω ένα φιαλίδιο, να βάλω το όνομά μου, την οικογένειά μου σε μια διαδικασία για να κάνω ένα παιχνίδι; Είμαι 45 χρονών. Δεν είμαι για τέτοια παιχνίδια!» δήλωσε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί η δίκη του.

«Ανεβαίνω πάνω, παραδίδω τον καφέ, η κυρία που είχε παραγγείλει τον καφέ μου λέει ότι δεν έχει λεφτά, γυρνάει στη συνάδελφό της λέει “έχεις να πληρώσεις εσύ;”. Εκείνη παίρνει τον καφέ, τον πάει να τον παραδώσει στη ρεσεψιόν, με πληρώνει η κυρία, δίνω τα ρέστα. Φεύγω, γυρνάω στο μαγαζί, παίρνω την επόμενη παραγγελία και συνεχίζω τη δουλειά μου» επισήμανε .

«Για να δω τα φιαλίδια εγώ δεν ξέρω πώς είναι αυτά. Αυτά που βγάζετε εσείς στις ειδήσεις ή στα social, το σχήμα τους, μόνο από εκεί τα ξέρω. Δεν έχω δει κάτι γιατί όπως εγώ κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου γιατί πρέπει να επιστρέψω και οι παραγγελίες να πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Απ’ ό,τι είδατε και από τον χρόνο, αυτά τα κερδίζουμε για να πηγαίνουν γρήγορα οι παραγγελίες” πρόσθεσε. “Άρα δεν ξέρω ούτε πού φυλάσσονται κι έτσι όπως έμαθα σκεπασμένο με γάντι, θα έπρεπε να είμαι… γιατρός, και να έχω μαντικές ικανότητες» συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό ότι έκανε πολλές ερωτήσεις για τα εμβόλια είπε:

«Θέλετε να μου πείτε ότι σε τέσσερα λεπτά παρέδωσα τον καφέ, έδωσα τα ρέστα από 20αρικο και κατέβηκα κάτω έκανα και κουβέντα, πήρα και το φιαλίδιο. Πρέπει να είμαι πολύ γρήγορος και να πάρω και αύξηση στη δουλειά μου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι, συγγνώμη που σας το λέω έτσι, αυτά είναι πράγματα… εγώ είμαι… κάτι έγινε, να το ψάξουν πιο καλά για να βρουν τον φταίχτη, κάτι έχει γίνει».

«Κι εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου μπαίναμε μέσα, χωρίς έλεγχο πάντα, μπαίναμε μέσα εμβολιάστηκα δεν μας θερμομετρούσε και σε κίνδυνο τη δικιά μου την προσωπική της υγείας και των συναδέλφων. Εγώ θεωρώ ότι βρήκανε έναν άνθρωπο σαν εξιλαστήριο θύμα, τον φτωχό νελιβερά για να καλύψουν δικά τους πράγματα. Εγώ είμαι το εξιλαστήριο θύμα, ένας φτωχός ντελιβεράς που ψάχναμε κάπου να τα βρούνε και από κει και πέρα ποιος θα πληρώσει τη νύφη, ο φτωχός, όπως γίνεται πάντα εμείς δουλεύουμε για το μεροκάματο και εγώ και οι συνάδελφοί μου τρώμε κρύα βροχές και όλοι το ίδιο για να εξυπηρετήσουμε. Από εκεί και πέρα ναι εγώ κινηθεί νομικά εναντίον τους για να μάθουν ότι και οι φτωχοί έχουν ψυχή και αξιοπρέπεια. Δεν μπορούν να με προσβάλουν ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου» ανέφερε ο 45χρονος.

Κοινοποίησε το