Τουρκία – Γκουνγκόρ Αρσλάν: Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στο Κοτζαελί

Uncategorized

Ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας Ses Kocaeli («Η Φωνή του Κοτζαελί»), Γκουνγκόρ Αρσλάν, 60 ετών, βρισκόταν στο γραφείο του όταν ένας ένοπλος τον πυροβόλησε πολλές φορές.

Σοβαρά τραυματισμένος, πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Περίπου 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της πόλης, καθώς επίσης και βουλευτές και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι, παρέστησαν στην κηδεία του σήμερα.

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, η χήρα του θύματος αποδοκίμασε και ζήτησε λογαριασμό από τον κυβερνήτη του Κοτζαελί, τον Σεντάρ Γιαβούζ, όταν εκείνος πήγε να την συλλυπηθεί. «Όπλισαν έναν νεαρό 21 ετών και τον οδήγησαν να διαπράξει αυτόν τον φόνο. Δεν μπορώ να το πιστέψω! Αποδώστε σας παρακαλώ δικαιοσύνη και να με συλλυπηθείτε όταν θα έχετε βρει τους δολοφόνους», είπε η Σούνα Αρσλάν.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, θα τους βρούμε», απάντησε ο κυβερνήτης.

Ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται να ομολόγησε ότι τον «προσέλαβαν» δύο άνδρες για να διαπράξει το έγκλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Evrensel, που υποστηρίζει ότι είδε την κατάθεσή του.

Οι τοπικές εφημερίδες ανέφεραν μόνο τα αρχικά του ονόματός του. Οι ηθικοί αυτουργοί φέρεται να τον διαβεβαίωσαν ότι «ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του θα είχαν μπελάδες», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία, Ερόλ Εντέρογλου, είπε ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στην πόλη του. Καταδίκασε τη δολοφονία και ζήτησε να ριχθεί άπλετο φως και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

Κοινοποίησε το