Το δεύτερο κύμα Covid της Ινδίας χτυπά σαν «τσουνάμι» καθώς τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από το βάρος

ΚΟΣΜΟΣ

Η υγειονομική περίθαλψη και άλλες βασικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ινδία πλησιάζουν να καταρρεύσουν καθώς ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου , χτυπά τη χώρα σαν τσουνάμι με καταστροφική μανία.

Τα νεκροταφεία εξαντλούνται, τα νοσοκομεία απομακρύνουν τους ασθενείς και οι απελπισμένες οικογένειες ζητούν βοήθεια στα κοινωνικά μέσα για κρεβάτια και φάρμακα.


Η Ινδία ανέφερε 295.041 κρούσματα κοροναϊού και 2.023 θανάτους την Τετάρτη, η υψηλότερη άνοδος σε περιστατικά και η υψηλότερη αύξηση θανάτου καταγράφηκαν σε μία μέρα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας.


“Τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου”, δήλωσε ο Ramanan Laxminarayan, διευθυντής του Κέντρου Δυναμικής, Οικονομίας και Πολιτικής Νόσων στο Νέο Δελχί.


«Δεν υπάρχει οξυγόνο. Ένα νοσοκομειακό κρεβάτι είναι δύσκολο να βρεθεί. Είναι αδύνατο να κάνεις ένα τεστ. Πρέπει να περιμένεις πάνω από μια εβδομάδα. Και σχεδόν κάθε σύστημα που θα μπορούσε να καταρρεύσει στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει καταρρεύσει», είπε.

Ο Πρωθυπουργός Ναρίντερ Μόντι μίλησε στο έθνος την Τρίτη, αναγνωρίζοντας τη «πολύ μεγάλη μάχη» της χώρας ενάντια στον Κόβιντ-19.

Ο Μόντι ανακοίνωσε την εχθές σχέδια για την παράδοση 100.000 μονάδων οξυγόνου σε εθνικό επίπεδο, νέων εγκαταστάσεων παραγωγής οξυγόνου και νοσοκομείων αφιερωμένων σε ασθενείς με Covid.


Κοινοποίησε το