Το καλοκαίρι οι φορολογικές δηλώσεις με αλλαγές στα Ε1 και Ε3

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο έντυπο Ε1, καθώς θα προστεθούν νέοι κωδικοί που θα αφορούν τους πληττόμενους της πανδημίας. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, ποια μέτρα θα εφαρμοστούν για τα εισοδήματα του 2020, που θα φορολογηθούν φέτος, για την ανακούφιση των πληττομένων φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, γι αυτό η όλη διαδικασία των αλλαγών θα καθυστερήσει.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απαλλαγές από τεκμήρια, τέλος επιτηδεύματος, μείωση προκαταβολής φόρου και μείωση ορίου των e-αποδείξεων, εξετάζεται να εισαχθεί «κωδικός πληττομένων» στα έντυπα Ε1 και Ε3. Πρόβλημα είναι οι μεταξύ των πληττομένων διαβαθμίσεις, όπως είναι οι κλειστές επιχειρήσεις και οι υπολειτουργούσες.

Με βάση τη νομοθεσία, η καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κάθε έτους είναι η 30ή Ιουνίου, αλλά φέτος εκτιμάται ότι θα επεκταθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι. Για μικρότερη περίοδο υποβολής δεν μπορεί να γίνεται λόγος, αφού οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί έχουν επωμιστεί τεράστιο όγκο δουλειάς λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Κοινοποίησε το