Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά υποβρύχιο που εξαφανίστηκε με 53 άτομα

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τζακάρτα.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας ψάχνει για ένα χαμένο υποβρύχιο με 53 άτομα στο πλοίο, που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης την Τετάρτη και ζητά βοήθεια από τη γειτονική Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη στις έρευνες, λένε οι ινδονησιακές αρχές.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας δήλωσε ότι το KRI Nanggala-402, ένα γερμανικό υποβρύχιο, έχασε την επαφή του κατά τη διάρκεια μιας τορπίλης στο Στενό του Μπαλί – μια έκταση νερού μεταξύ των νησιών της Ιάβας και του Μπαλί που συνδέει στον Ινδικό Ωκεανό και στη Θάλασσα του Μπαλί.


Το υποβρύχιο ζήτησε άδεια να βυθιστεί στις 3 π.μ. τοπική ώρα (3 μ.μ. ET) πριν χάσει την επαφή, είπε.

Μια πετρελαιοκηλίδα παρατηρήθηκε σε εναέρια παρακολούθηση κοντά στο σημείο κατάδυσης, περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα.


Η διαρροή πετρελαίου είναι “πολύ ύποπτη” και ίσως να προήλθε από το πλοίο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ινδονησιακού Ναυτικού Συνταγματάρχης Julius Widjojono στα τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη το βράδυ.


Το υποβρύχιο έχει τη δυνατότητα να βουτήξει 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά πρόσθεσε πως τώρα φοβούνται ότι πήγε 200 μέτρα κάτω από αυτό το βάθος. «Ας προσευχηθούμε για αυτούς, ώστε να επιβιώσουν», είπε.

Η έρευνα αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται από δύο πολεμικά πλοία της Ινδονησίας εξοπλισμένα με σόναρ πλευρικής σάρωσης, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη χαρτογράφηση του πυθμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Το Διεθνές Γραφείο Συνδέσμου Διαφυγής και Διάσωσης Υποβρυχίων (ISMERLO), ένας οργανισμός που διευκολύνει μια διεθνή έρευνα για υποβρύχια βυθισμένα, παρέχει επίσης βοήθεια, ανέφερε.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Σιγκαπούρης έχουν προσφέρει την παροχή βοήθειας.

Κοινοποίησε το