Τρεις νύχτες βανδαλίζει το γκράφιτι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τρεις ημέρες τώρα άγνωστος μεσήλικας βανδαλίζει κάθε νύχτα την τοιχογραφία αφιέρωμα η οποία έχει δημιουργηθεί για τα θύματα του ολοκαυτώματος στον τοίχο του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης.

Ο Ίδιος άνθρωπος με το ίδιο μηχανάκι χαμηλού κυβισμού του οποίου η πινακίδα κοιτάζει προς τα πάνω, ντυμένος με κοστουμάκι, κατεβαίνει κάθε βράδυ από το δίκυκλο του και γράφει συνθήματα κατά των Εβραίων όπως “Εβραίοι Ναζί” Και ανορθόγραφα την φράση “Free Gaza”.

Φυσικά ο χρόνος δράσης του είναι μόλις λίγα δευτερόλεπτα για αυτό και η Αστυνομία αδυνατεί να τον εντοπίσει παρά το γεγονός ότι για το περιστατικό έχουν ειδοποιηθεί εδώ και δύο ημέρες στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Όμως ο καλά οργανωμένος βάνδαλος, ο οποίος έντεχνα έχει τοποθετήσει την πινακίδα του οχήματος του σε τέτοιο σημείο ώστε να μην φαίνεται από τους περαστικούς και από τα άλλα οχήματα, κατεβαίνει από το μηχανάκι σε ανύποπτο χρόνο και γράφει μία φράση με το spray, έπειτα καβαλάει το μηχανάκι βάζοντας το κυριολεκτικά στα πόδια!

Φυσικά, εδώ τίθεται και το άλλο θέμα.

Ποιος θα τον συλλάβει αφού η φθορά ξένης ιδιοκτησίας είναι αδίκημα κατ’ έγκληση και θα πρέπει στην λίγων ωρών κράτηση του ως ύποπτο, να βρεθεί ο σταθμάρχης του ΟΣΕ στον οποίο ανήκει ο τοίχος με το γκράφιτι ώστε να τον μηνύσει.

Κανονικά θα πρέπει να διωχθεί αυτεπάγγελτα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αφού τέτοια αδικήματα εκδήλωσης μίσους προς άλλες ομάδες του πληθυσμού αποτελούν ποινικά αδικήματα και φυσικά τα κίνητρα είναι ρατσιστικά.

Δε θα αποτελούσε φυσικά ιδιαίτερο θέμα αν ο ίδιος έγραφε στον τοίχο του σπιτιού του την φράση “Free Gaza” ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης.

Κοινοποίησε το