Τώρα μπορείτε να υιοθετήσετε ένα από τα φρικτά πέτρινα πλάσματα της Παναγίας των Παρισίων

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της.

Μπορείτε να κάνετε δωρεά για την αποκατάσταση συγκεκριμένων αντικειμένων στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος καταστράφηκε εν μέρει από πυρκαγιά το 2019.


Οι φίλοι της Παναγίας των Παρισίων διεξάγουν μια εκστρατεία crowdfunding που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση του έργου ανοικοδόμησης και οι υποστηρικτές μπορούν να επιλέξουν για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα χρήματά τους, από τους αγίους έως τους ανησυχητικούς πέτρινους “grotesques”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του οργανισμού, αγάλματα διαφόρων αγίων, συμπεριλαμβανομένων των Μαρκ, Παύλου και Ιούδα, έχουν ήδη επιτύχει τους χρηματοδοτικούς τους στόχους, ενώ ένας πίνακας του “The Centurion Cornelius at St. Peter’s Feet” βρίσκεται πάνω από τα μισά του δρόμου.


Αλλά η Joan of Arc και μια σειρά από μυστηριώδη – πέτρινα αγάλματα που κάθονται στην επάνω γκαλερί ανάμεσα στους δύο πύργους του καθεδρικού ναού – έχουν ακόμη κάποιο δρόμο να πάνε.


Οι “μυστηριώδεις” – όπως ονομάζονται – σχεδιάστηκαν τον 19ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Eugène Viollet-le-Duc, σύμφωνα με την εκστρατεία, και “αναδημιουργήστε το φανταστικό σύμπαν του Μεσαίωνα.”

Οι διακοσμητικές φιγούρες δεν πρέπει να συγχέονται με gargoyles, που χρησιμεύουν για την αποστράγγιση του νερού της βροχής, σημειώνει η ομάδα.


Οι φίλοι της Παναγίας των Παρισίων ιδρύθηκαν το 2017, αλλά η εκστρατεία της απέκτησε πολύ μεγαλύτερη σημασία μετά την πυρκαγιά του Απριλίου 2019, η οποία κατέστρεψε μεγάλα τμήματα της εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένης της στέγης και του κώνου.


Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν διεθνή διαγωνισμό για να επανασχεδιαστεί ξανά το κτίριο, ο οποίος προσέλκυσε μερικές εντυπωσιακές σύγχρονες ιδέες.


Μία πρόταση, από την εταιρεία του Βελγίου αρχιτέκτονα Vincent Callebaut, ήταν ένα φουτουριστικό σχέδιο γυαλιού με ηλιακή ενέργεια και ένα αστικό αγρόκτημα για ευάλωτους και άστεγους Παρισιούς.

Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2020 η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο καθεδρικός ναός θα ξαναχτίστηκε ακριβώς όπως ήταν πριν από την πυρκαγιά.


Οι προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για την ανοικοδόμηση οδήγησαν αρχικά από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, οι οποίες δεσμεύτηκαν να συνδυάσουν 500 εκατομμύρια ευρώ (599 εκατομμύρια δολάρια) λίγο μετά την πυρκαγιά.

Τώρα, τα άτομα μπορούν να κάνουν μικρότερες δωρεές μέσω της εκστρατείας «Φίλοι της Παναγίας των Παρισίων» και να γνωρίζουν ακριβώς τι χρησιμοποιούνται τα χρήματά τους.


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν θέλει να ανοίξει ξανά ο καθεδρικός ναός έως το 2024, όταν το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, οι ειδικοί της αποκατάστασης πιστεύουν ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από 10-15 χρόνια για να αποκατασταθεί η Παναγία των Παρισίων στην παλιά της δόξα.

Κοινοποίησε το