Υπόθεση Βαλυράκη: Ολιγωρίες και παραλείψεις στην έρευνα του θανάτου καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Tο Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και παραλείψεις στη διερεύνηση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να καταγγέλλει ολιγωρίες στην Εισαγγελία της Χαλκίδας και παραλείψεις του Λιμενικού της Ερέτριας κατά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ένιψε τας χείρας του επικαλούμενος τη διάκριση των εξουσιών και μιλώντας για «πολυπλοκότητα» της υπόθεσης αιτιολόγησε πλήρως τις καθυστερήσεις.

Αποτελεί «ζήτημα τιμής και Δικαιοσύνης» να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τις συνθήκες και τους υπαίτιους του τραγικού θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Β. Κεγκέρογλου, προσθέτοντας όμως ότι, παρά τη σχετική διαβεβαίωση από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, δεν έχει γίνει τίποτα.

Αντιθέτως, κάποιοι προδικάζουν ότι πρόκειται για ατύχημα, την ώρα που δύο μάρτυρες διαψεύδουν κατηγορηματικά δείχνοντας την κατεύθυνση συγκεκριμένων ψαράδων που φέρεται ότι κάνουν κουμάντο στην περιοχή, οι οποίοι λογομάχησαν και χτύπησαν θανάσιμα τον Σ. Βαλυράκη, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταθέτοντας τα σχετικά υπομνήματα της οικογένειας και ζητώντας να μάθει, παράλληλα, αν έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, από την πλευρά του, επικαλέστηκε τη διάκριση των εξουσιών προσθέτοντας ότι «θα ήταν ανεπίτρεπτη η όποια δική μου παρέμβαση στο έργο των εισαγγελικών αρχών που διερευνούν την υπόθεση», ωστόσο, όπως υποστήριξε, απέστειλε αντίγραφο της ερώτησης του ΚΙΝ.ΑΛ. στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Β. Κεγκέρογλου επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις ρωτώντας γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση στην Εισαγγελία της Χαλκίδας, ενώ ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στους υπεύθυνους προανακριτικούς υπαλλήλους του Λιμενικού.

Επίσης κατήγγειλε σοβαρές παραλείψεις του Λιμενικού στην Ερέτρια και ζήτησε να μεταφερθεί η δικογραφία στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά καθώς και να παρασχεθεί η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

«Ζητούμε να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και θεσμικώς επιτρεπτό για την επιτάχυνση της προανάκρισης» τόνισε ο Β. Κεγκέρογλου. «Με δεδομένη την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ο χρόνος που έχει περάσει δεν δικαιολογεί την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης» απάντησε ο Κ. Τσιάρας κλείνοντας το θέμα.

Τελικά να βρεθεί ποτέ ο δολοφόνος του πρώην Υπουργού;

Γιατί ακόμα και αν τον σκότωσε από απλό ατύχημα παραμένει δολοφόνος, από τη στιγμή που δεν παραδόθηκε στις Αρχές.

Μήπως τελικά εκτός από δολοφόνος, είναι και κάτι άλλο;

Κοινοποίησε το