Υπόθεση Φουρθιώτη: Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει…

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τις προανακριτικές καταθέσεις τους, ο Μένιος Φουρθιώτησ και οι συγκατηγορούμενοι του αρνούνται όσα τους αποδίδονται στην υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων, ωστόσο, ένας εκ των δύο συλληφθέντων αναφέρει ότι ο Φουρθιώτης του εκμυστηρεύτηκε ότι «αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει», ενώ ο δεύτερος ότι άλλα άτομα, τα οποία βρήκε ο ίδιος ο παρουσιαστής, είναι αυτά που έκαναν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο πρώτος από τους δύο κατηγορούμενους, αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- στην προανακριτική του κατάθεση, ότι γνωρίζει τον Μ. Φουρθιώτη από το 2010 όταν δούλευε ως φύλακας στο κανάλι “Ε” . Αναφέρει επίσης πως τις τελευταίες ημέρες συνόδευε κάθε μέρα τον παρουσιαστή από το κανάλι στο σπίτι του, μαζί με τον φίλο και συγκατηγορούμενο ο οποίος είχε προσληφθεί για φύλαξη.

Όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, «ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον […] να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν».

Κοινοποίησε το