Τώρα την Μεγάλη και Άγια Σαρακοστή που η νηστεία επιβάλλει τα φαγητά να είναι αλάδωτα μία πάρα πολύ καλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι και η παρακάτω…
Υλικά για 6 μερίδες
1/2 κιλό φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε δοντάκια
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
3 κουταλιές κέτσαπ
2 φύλλα δάφνης
2 πιπεριές Φλωρίνης ή 2 πράσινες πιπεριές
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φλιτζανάκι ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις φακές τις ξεπλένουμε τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τα ντοματάκια την κέτσαπ, την δάφνη, τις πιπεριές, τον κύβο και αλάτι, και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τις φακές.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν τουλάχιστον 30 λεπτά ή περισσότερο αν δεν είναι βραστερές, ώσπου να χυλώσουν.
Λίγο προτού τις αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την ρίγανη και το ξύδι.