Χρήστος Γιαννούλης: Η ευθύνη για το έγκλημα στη Βενιζέλου θα βαραίνει την Κυβέρνηση!

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών για οριακή απόφαση του ΣτΕ υπέρ της απόσπασης των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου, αναμφίβολα θα είναι μία αρνητική εξέλιξη και θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας αρχαιολόγων και ειδικών επιστημόνων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα για τα οποία γίνεται τόσο θόρυβος δεν είναι μία περίπτωση κοινή, καθώς αναφερόμαστε σε ένα μοναδικό μνημειακό σύνολο, που σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης, ένα κομμάτι, δηλαδή, της πλακόστρωτης λεωφόρου, της Decumanus Maximus, που διέσχιζε το κέντρο της Θεσσαλονίκης ακριβώς κάτω από την Εγνατία.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τι θα ακολουθήσει, καθώς η απόφαση του ΣτΕ, θα ανοίξει το δρόμο σε εκείνους που έχουν σχεδιάσει το πολιτιστικό έγκλημα σε βάρος της Θεσσαλονίκης και της ιστορίας της.

Το πολύπλοκο και το σύνθετο του συμπλέγματος καθιστά την απόσπαση καταστροφική για την ακεραιότητα και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη θα φέρουν ακέραια, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

#έγκλημα_στη_Βενιζέλου @έγκλημα_στη_Βενιζέλου

Κοινοποίησε το