Υλικά για 5 Μεριδες
1 μέτριο Χταπόδι
1 Ντομάτα Κονκασέ
1 φύλλο Δάφνης
1 στικ Κανέλα
1 κ.γλ. Ρίγανη
1 κ.γλ. Πιπερόριζα
Πιπέρι
Λίγο Μπούκοβο
3 Κρεμμύδια Φρέσκα
2 Κρεμμύδια Ξερά
2 σκελίδες Σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι μας.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμυδάκι το φρέσκο καθώς και το σκόρδο μας.
Λίγο πιο μεγάλα κομμάτια κόβουμε το κρεμμύδι το ξερό. Αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά μας μέσα στο πήλινο δοχείο μας! Ρίχνουμε δηλαδή μέσα στο πήλινο το χταπόδι μας και τα κομμένα μας υλικά.
Στην συνέχεια βάζουμε το πιπέρι, ρίγανη, πιπερόριζα, μπούκοβο, ντομάτα κον κασέ, δάφνη και την κανέλα στικ. Κλείνουμε το πήλινο μας δοχείο καλά ώστε να μην χάνει την θερμοκρασία του. Το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 220 c.
Χρειάζεται περίπου 2 ώρες αλλά καλό είναι κάθε 1 ώρα να το κοιτάζουμε μήπως έχουν χαθεί τα υγρά του.
Δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί το χταπόδι έχει την ιδιότητα να βγάζει από μόνο του αρκετό νερό.
Δοκιμάζουμε και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο ή αν χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.
Μόλις το νερό του έχει δέσει τότε το χταπόδι μας είναι έτοιμο! Καλό είναι κατά την διάρκεια ψησίματος να είναι κλειστό πολύ καλά.