Ωραιόκαστρο: Εκβίαζαν το δήμαρχο με βίντεο από προσωπικές του στιγμές ζητώντας του 40.000 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θύμα εκβιασμού έπεσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, καθώς του ζητούσαν 40.000 ευρώ ώστε να μην δημοσιοποιήσουν βίντεο με προσωπικές του στιγμές.

Τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, επιχείρησαν να του πουλήσουν βίντεο που εμφάνιζε τον ίδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση της εκβίασης φέρεται να συντόνισε πολιτικός αντίπαλός του.

Μετά από καταγγελίες την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που εντόπισε και προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Δύο ανδρών ηλικίας 46, 66 και μίας γυναίκας 22 ετών, ενώ εντοπίστηκε και ένας 60χρονος συνεργός τους.

Οι δύο άνδρες συλληφθέντες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον Παντελή Τσακίρη, δημοσιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε. Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ανωτέρω ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με το thestival κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κοινοποίησε το