Της Gabriella Dimastrodonato.
Σαλιγκάρια…
Ελάχιστα λέγονται για αυτά, ωστόσο χιλιάδες από αυτούς σκοτώνονται κάθε μέρα.
Είναι ευαίσθητα κι ακίνδυνα πλάσματα που ζουν στα όρια της συνείδησης μας.
Ο άνθρωπος τα αγαπά για γεύση και τους επιφυλάσσει απίστευτη σκληρότητα….
Τα ζωντανά σαλιγκάρια αφήνονται σε ένα καλάθι με καπάκι για δύο μέρες, με σαλάτα και βρεγμένα ψίχουλα.Στη συνέχεια ξεπλένονται με νερό και ξύδι μέχρι να μην αφρίζουν πια.
Μαγειρεύονται ζωντανά σε ζεματιστό νερό με αλάτι όπως και τα καβούρια, οι αχινοί και οι αστακοί. Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν από το κέλυφος λόγω της ζέστης σηκώνεται η φλόγα και βράζονται ζωντανά!
Το κλάμα τους μόλις ακούγεται, ραγίζει την καρδιά και θα κρατήσει ατελείωτες στιγμές αγωνίας μέσα στην αδιαφορία όσων προσδοκούν τον θάνατό τους.
ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!