11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

ΕΛΛΑΔΑ

Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, με 11 φορτηγά οχήματα, παρέδωσε κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Γ. Πατούλης: «Με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από το σεισμό. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας και τους συναδέλφους αιρετούς»

Στη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει τεθεί από την Περιφέρεια Αττικής σημαντική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών των σεισμοπαθών της περιοχής. Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα η αποστολή 11 φορτηγών που μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης.


Την αποστολή συντόνιζε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Β. Κόκκαλης, σε συνεργασία με την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ε. Κοσμίδη. Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν 36.000 φιάλες νερού του ενός λίτρου, 3.000 κουβέρτες φλις, 300 κουβέρτες στρατιωτικού τύπου, κ.α.
Το υλικό παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ στην παράδοση παραβρέθηκαν, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή, η Βουλευτής της ΝΔ Σ. Μπίζιου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, ο Αντιστράτηγος-Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ι. Κλεφτοσπύρος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Β. Πινακάς, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ. Καλαμπάκας, Ν. Λιούπας, Θ. Παιδής, Α. Μπρέζας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης μετέφερε μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής επισημαίνοντας ότι η μετάβαση του ίδιου προσωπικά δεν κατέστη εφικτή, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, καθώς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική χρειάστηκε να συντονίσει μια σειρά από δράσεις και ενέργειες.


Στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε:
«Με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από το σεισμό. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας και τους συναδέλφους αιρετούς. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού επικοινώνησα με το συνάδελφο και φίλο Κ. Αγοραστό προκειμένου να πραγματοποιηθεί στοχευμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα κάλυπτε τις άμεσες ελλείψεις που υπάρχουν. Εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους».


Από την πλευρά του, τόσο ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, όσο και ο Δήμαρχος Τυρνάβου και οι υπόλοιποι αιρετοί, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους, στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα στελέχη της Περιφέρειας αλλά και στους πολίτες της Αττικής. Όπως τόνισαν, «η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη και δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των αιρετών σε δύσκολες ώρες που δοκιμάζονται συμπολίτες μας».

Κοινοποίησε το