Στον «πάγο» βάζει η Κομισιόν την πρόταση Μητσοτάκη

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Στον «πάγο» μπαίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το euronews. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο κοινοτικός αξιωματούχος με την αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι για τώρα η συζήτηση επί πιθανών ταξιδιωτικών διευκολύνσεων μέσω του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Στην τηλεδιάσκεψη κορυφής αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων η διαλειτουργικότητα των εμβολιαστικών πιστοποιητικών για ιατρική χρήση.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι «η χρήση, ταξίδια και πρόσβαση σε εστιατόρια δεν είναι για τώρα, καθώς θα χρειαστεί να εμβολιαστεί πρώτα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, αλλά και γιατί δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν ή όχι τον ιό. Η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη και είναι ακόμα πιο πρόωρη για τους πολίτες τρίτων χωρών, το ερώτημα αυτό δεν θα τεθεί, είμαστε στην αρχή».

Σημειώνεται ότι οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έχουν την Πέμπτη την 9η τηλεδιάσκεψη τους με αντικείμενο τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να τεθεί ο συντονισμός των κρατών σε σχέση με τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και η εμβολιαστική πολιτική, εν αναμονή της αδειοδότησης του εμβολίου της Astra Zeneca.

Κοινοποίησε το