Το οικολογικό έγκλημα συνεχίζεται!!!
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε τροχιά ανάπλασης που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, η πόλη θα αποκτήσει ένα αστικό πάρκο 113 στρεμμάτων, ενώ φέτος γίνεται και η εκκίνηση του διαγωνισμού για το «CONFEX PARK», τόνισε ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος HELEXPO – ΔΕΘ, στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3.
Οι δηλώσεις έρχονται μια ημέρα μετά το βίντεο που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του αγαπητού από το κοινό, δημοσιογράφου Δημήτρη Καραμπουρούνη στο οποίο ο δημοσιογράφος αναρωτιέται τι απέγινε η ανάπλαση της ΔΕΘ που την ακούει από τα στόματα των εκάστοτε “υπευθύνων” εδώ και δεκαετίες!!!
δείτε το βίντεο: https://vm.tiktok.com/ZNd1LKA33/
Την αντίθεσή τους στο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω οικοπεδοποίηση, εκφράζει η νεοσυσταθείσα συλλογικότητα «Σύμπραξη: όλη η ΔΕΘ ένα πάρκο».
Όπως τόνισε η κα Ελένη Ιωαννίδου, μέλος του Δικτύου για το αστικό πράσινο «SOSε τα Δέντρα», το μέλλον του χώρου αποτελεί το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων ετών για το περιβάλλον και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
Η ίδια επισήμανε πως την ώρα που η κλιματική κρίση αλλάζει επί τα χείρω τις περιβαλλοντικές συνθήκες με καύσωνες διαρκείας, που η Θεσσαλονίκη διαθέτει το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο σε όλη την Ευρώπη και επιδεινώνεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας, σχεδιάζεται «ένα μεγάλο φαραωνικό έργο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».
Η κ. Ιωαννίδου τόνισε πως ο τίτλος της ανάπλασης «μητροπολιτικό πάρκο» είναι ψευδεπίγραφος λέγοντας πως «το σχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη οικοπεδοποίηση κατά 16% από ό,τι υπάρχει σήμερα, ανέγερση ψηλών κτηρίων αλλά και ενός ξενοδοχείου τα οποία από τη μια θα κρύβουν τη θέα προς την Άνω Πόλη και από την άλλη θα εμποδίζουν τους διαδρόμους του αέρα από το Σέιχ Σου προς την θάλασσα».
Ο κ. Νίκος Φωτίου, Μέλος Σύμπραξης «Όλη η ΔΕΘ ένα πάρκο», επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από φύτευση τουλάχιστον 200 χιλιάδων δέντρων, καθώς είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για δροσιά και οξυγόνο, ενώ, όπως ανέφερε, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 35 χιλιάδες δέντρα και 30 χιλιάδες εξαφανίστηκαν για τις ανάγκες κατασκευής του Fly Over».