Με ένα θησαυρό στην βαλίτσα του, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών ένας επιβάτης από το Ντουμπάι, που πιάστηκε χθες στο δόκανο της ΑΑΔΕ με 500.000 ευρώ, ποσό που μετέφερε χωρίς να το έχει δηλώσει.
Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις των τελευταίων μηνών, που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συνέβη, μάλιστα, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου, όταν οι αρχές εντόπισαν τον επιβάτη να κινείται νευρικά στο χώρο και τελικά όπως αποδείχτηκε αιτία ήταν ότι μετέφερε το αστρονομικό ποσό των 500.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία ήταν παντελώς αδήλωτα.
Η υπόθεση, η οποία βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των τελωνειακών αρχών και των αρχών καταπολέμησης μαύρου χρήματος, εκτυλίχθηκε στην αίθουσα αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών, λίγο πριν ο επιβάτης προλάβει να περάσει την έξοδο και να χαθεί στην πόλη, με το αδήλωτο «φορτίο» του.
