Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Δημήτρης Πολύτιμος, ένας θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής

ΕΛΛΑΔΑ

Ήταν ο πιανίστας που έκανε support στους Rolling Stones το 1967 και φιλοξένησε τον Έρικ Κλάπτον.

Μάλιστα, υπήρξε ο ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60 M.G.C. , το όνομα του οποίου εμπνεύστηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 2 Ιανουαρίου του 1933, και ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία όπου έζησε στο Παγκράτι.

Ίδρυσε το πρώτο ροκ συγκρότημα στη χώρα, τους M.G.C., αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν η τζαζ.

Ήταν αυτός που ξεχώρισε το ταλέντο του Δημήτρη Πουλικάκου και τον παρότρυνε από μπασίστας να γίνει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έπαιξε με τους M.G.C. ανοίγοντας την ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967, έλαβε μέρος στην ιστορική ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Η Ποπ στην Αθήνα» το 1971.

Με τους Εξαδάκτυλος, στο δίσκο «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979, στο «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του Δ. Πουλικάκου το 1976.

Επιπλέον, συμμετείχε στην ιστορική συναυλία «Crazy Love στου Ζωγράφου» και στο δίσκο επίσης του Δ. Πουλικάκου με φίλους το 1979, έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο και τις «Blues Πέμπτες» την περίοδο 1979-82, ενώ έπαιξε blues επί μια δεκαετία (1995-2004) με τους Ανδρέα Γκομόζια, Ερρίκο Κακαρά, Μάκη Σιάτρα (αρχική σύνθεση). Επίσης, έβαλε το στίγμα του ως ηθοποιός στην θρυλική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα Κουρέλια Τραγουδούν Ακόμη» (1979).

Ο Δημήτρης Πολύτιμος πέθανε το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου, μετά από αρκετά προβλήματα υγείας.

Προσωπική του επιθυμία είναι να γίνει καύση της σωρού του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ριτσώνα την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Κοινοποίησε το