Ανατριχιαστική καταγγελία για νεκρούς που παραμένουν στα ψυγεία μήνες!

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ερωτήματα εγείρουν οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με τις οποίες νεκροί από κορωνοϊό παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς τους χωρίς να έχει γίνει νεκροψία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγγελία το κίνημα των «αρνητών» έχει ως αποτέλεσμα, οι συγγενείς που αμφισβητούν την αιτία θανάτου, «να μην παραλαμβάνουν τους νεκρούς τους. Ζητάνε να γίνει νεκροψία».

Σημειώνει, ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ ότι «τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί ή οι εισαγγελικές αρχές μετά από αίτημα των συγγενών του θανόντος», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των νοσοκομείων ακολουθούν κατά γράμμα το νομικό πλαίσιο. Καλούν τους συγγενείς των ασθενών που κατέληξαν να παραλάβουν τις σορούς τους εκτός αν αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που έχει ζητηθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Ωστόσο, καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι συγγενείς δεν παραλαμβάνουν ούτε και απευθύνονται σε Εισαγγελέα για να διαταχθεί νεκροψία.

Κοινοποίησε το