Γίναμε Chicago της δεκαετίας του ’30 – Όλη η Αστυνομική επικαιρότητα της ημέρας

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Δημήτρη Βαλάντη Καραμπουρούνη

Μπορεί στα μάτια της Κυβέρνησης και των υπολοίπων Πολιτικών παρατάξεων τα πράγματα στην ασφάλεια των πολιτών στη χώρα μας να είναι σε… “Καλή, πολύ καλή βάση”, όμως όλα δείχνουν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι πολιτικοί μας αγνοούν την πραγματικότητα…

Η Ελλάδα κατάντησε να είναι σαν το Σικάγο της δεκαετίας του ’30, γεμάτη με αδίστακτους δολοφόνους, γκάνγκστερς και ακόμα χειρότερα φυσικά από το Chicago ’30, με καθημερινές δολοφονίες, γυναικοκτονίες, ληστείες στους δρόμους, πολλές από αυτές μετά φόνων, βιασμούς, εμπορία ναρκωτικών και χιλιάδες άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, τα οποία βέβαια τελούνται όλα εις βάρος αθώων και νομοταγών πολιτών, ξέρετε… Από τη μειοψηφία που τείνει να μείνει σε αυτή τη χώρα.

Ας δούμε τώρα το πλούσιο αστυνομικό δελτίο με τα “τρανταχτά” για τη δημοσιογραφία εγκλήματα αλλά και μία “παράπλευρη απώλεια” ενός αθώου ανθρώπου που δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να κάθεται και να πίνει το ποτό του σε ένα μπαρ.

Νέα Ιωνία: Ένας νεκρός από συμπλοκή σε μπαρ στο σύστημα δεν είχε καμία σχέση με τους εμπλεκόμενους – δηλώθηκε ως “παράπλευρη απώλεια” στον πόλεμο που έχουμε πλέον στην Ελλάδα μεταξύ των εγκληματιών

Υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αρχές ασφαλείας, για να λύσουν το μυστήριο με την συμπλοκή μέσα σε νυχτερινό κέντρο στη Νέα Ιωνία, που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τα πράγματα δείχνουν να είναι μέχρι στιγμής αρκετά περίπλοκα, με το επικρατέστερο όμως σενάριο να αναφέρει ότι ο νεκρός άνδρας ήταν θαμώνας στο κατάστημα και δεν είχε καμία σχέση με την παρέα των εφτά ανδρών που άρχισαν να πυροβολούν.

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς επίσης και μιας γυναίκας σερβιτόρας, δίνουν αντικρουόμενες περιγραφές για τα όσα έγιναν μέσα στο κατάστημα.

Ελευσίνα: Πυροβολισμοί σε σπίτι με δύο όπλα

Συναγερμός στην Ελευσίνα, όπου άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε σπίτι που διαμένουν Ρομά. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εξωτερικό της οικίας και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα, ένα αυτόματο και ένα εννιάρι πιστόλι.

Πρόκειται άραγε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Πάτρα: Επιθέσεις με βαριοπούλες σε δύο σούπερ μάρκετ

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέσα στα εγκλήματα που βλέπουμε καθημερινά υπάρχουν και τα “επαναστατικά”, π.χ. αυτά που δείχνουν τη δυσαρέσκειά ομάδων του πληθυσμού κατά της ακρίβειας και… “Την πληρώνει” φυσικά ο τελικός αποδέκτης, το σούπερ μάρκετ.

Γιατί δεν μπορεί να “την πληρώσει” ο πρώτος, αυτός που έχει ανεβάσει πραγματικά τις τιμές…

Άλλωστε τι σημασία έχει; Η χώρα κι αν εβούλιαξε και έφτασε στον πάτο, να πνίξουμε τον Πλοίαρχο να σώσουμε το γάτο… Παραφράζοντας τον στίχο από ταινία με τον Θανάση Βέγγο.

Σε καταστήματα λοιπόν γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, επιτέθηκαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης 22/02.

Συγκεκριμένα στο στόχαστρο δραστών βρέθηκαν στις 6 π.μ., το υποκατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος επί της οδού Μακεδονίας καθώς και αυτό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αμερικής και ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου.

Οι δράστες με χρήση βαριοπούλας έσπασαν τζαμαρίες, πέταξαν μπογιές και τρικάκια και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή…

Η “επαναστατική παρέμβαση” ολοκληρώθηκε ας πάμε τώρα να φάμε ένα πατσά νυκτός…

Κρήτη: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22/2), σε Κεντρικό Λιμεναρχείο και ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς βρέθηκε η σορός ενός άνδρα να επιπλέει στη θάλασσα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τα αίτια του θανάτου του διερευνώνται, όμως τα εγκλήματα στην Κρήτη τείνουν να γίνουν καθημερινά, αφού κάθε μέρα σχεδόν γράφουμε για ένα έγκλημα το οποίο συντελείται στην Μεγαλόνησο…

Θεσσαλονίκη – Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Σύλληψη 17χρονου Αλβανού χούλιγκαν για την επίθεση μετά από σχολικό αγώνα…

Ένας 17χρονος συνελήφθη για εμπλοκή στην επίθεση που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε βάρος τριών ανηλίκων, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα για το σχολικό πρωτάθλημα, σε γήπεδο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός, με καταγωγή από την Αλβανία, ταυτοποιήθηκε και μετά από αναζητήσεις συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατηγορείται ότι μαζί με άλλους συνεργούς του επιτέθηκαν, κρατώντας ξύλινα αντικείμενα, όπως ρόπαλα, εναντίον τριών ανηλίκων που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, με συνέπεια να τραυματίσουν στο κεφάλι έναν 15χρονο, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Στα άλλα δύο θύματα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τις έρευνες για την υπόθεση διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή ένα ακόμη επεισόδιο, στο ίδιο γήπεδο και για την ίδια διοργάνωση, όταν 16χρονος Έλληνας απείλησε με μαχαίρι καθηγητή και τον χτύπησε.

Ο ανήλικος «Πρωταγωνιστής» του επεισοδίου είχε συλληφθεί και με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

Ύστερα από τα δύο παραπάνω επεισόδια, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του γηπέδου «Αντώνης Καραμπουρνιώτης».


Εξάρχεια: Φωτιές σε αυτοκίνητα από επίθεση σε αστυνομικούς

Επεισόδια έγιναν στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης (21/02), με αγνώστους να πραγματοποιούν καταδρομική επίθεση με φωτοβολίδες και μολότοφ κατά δυνάμεων των ΜΑΤ.

Από τα επεισόδια στα Εξάρχεια τυλίχτηκαν στις φλόγες σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην διασταύρωση τω οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη.

Ειδικότερα, επίθεση από ομάδα 30 ατόμων δέχτηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, διμοιρία των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αντέδρασαν, παίρνοντας στο κυνήγι την ομάδα των ατόμων.

Κατά την διαφυγή τους μέσα από τα στενά της περιοχής, οι άγνωστοι πυρπόλησαν κάδους σκουπιδιών και ένα αυτοκίνητο, που τυλίχθηκε στις φλόγες, οι οποίες μάλιστα επεξτάθηκαν και σε δεύτερο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο δίπλα του.

Κι άλλες “παράπλευρες απώλειες”, αυτή τη φορά μόνο υλικές, οι οποίες καταστρέφουν τη ζωή δύο ανθρώπων τουλάχιστον που κάηκαν τα αυτοκίνητα τους, αφού φαντάζομαι πως αυτοί οι άνθρωποι αγόρασαν τα οχήματα αυτά με κόπο και δεν τους χαρίστηκαν από το κράτος, το οποίο καταβάλλει βέβαια “φιλότιμες προσπάθειες”, για την προστασία του πολίτη, όπως επίσης φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τα αυτοκίνητά τους παρκαρισμένα εκεί, κινώντας τα μόνο για να πηγαίνουν εκδρομές στην “καταπράσινη Ελληνική ύπαιθρο”, αλλά προφανώς τα χρησιμοποιούσαν καθημερινά για την εργασία τους, στην οποία τώρα δεν θα μπορούν να πάνε…

Ιστορίες καθημερινών εγκλημάτων, αστυνομικής “προσπάθειας διαφύλαξης” των πολιτών και αύξησης της εγκληματικότητας στο τέλος.

Κοινοποίησε το