ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – “Παρά Θίν΄Αλός 2022” – Σήμερα το «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή» στο “Κυβερνείο”

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

InThess.gr – Χορηγός επικοινωνίας

Σε ένα τριήμερο «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή», Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο «Οι Μωμόγεροι», παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ …η κραυγή των προσφύγων», τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι).

H παράσταση θα μας μεταφέρει στα τέλη του 19ου αιώνα, στα «Καφέ Αμάν» της Πόλης και της Σμύρνης και στο ρεμπέτικο όπως καθιερώθηκε αργότερα στον Πειραιά, βρήκε «πρόσφορο έδαφος» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη μακρινή Νέα Υόρκη όπου και μεγαλούργησε.

Την παράσταση πλαισιώνει πολυμελές συγκρότημα (με τζουρά, μπαγλαμά, ούτι, βιολί, σαντούρι, ντέφι, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, κλαρίνο, κρουστά), σε κείμενα και παρουσίαση της δρ Λαογραφίας Μυροφόρας Ευσταθιάδου. Η έρευνα-επιμέλεια χορών και σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αλεξανδρίδη.

Κοινοποίησε το