Η Κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα στήριξης, αλλά φοβάται την επισιτιστική κρίση…

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορεί στα σούπερ μάρκετ να μπαίνει πλαφόν στο ηλιέλαιο και την ζάχαρη και οι πληροφορίες να λένε ότι σε δυο μήνες δεν θα έχουμε αλεύρι η κυβέρνηση πάντως καθησυχάζει την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει θέμα επισιτιστικής κρίσης και γι αυτό μάλιστα στην χθεσινή σύσκεψη δεν αποφάσισε και κανένα μέτρο.

Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για οικονομία δυνάμεων καθώς όπως λένε τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι αγρότες πάντως – που περίμεναν κάποια μέτρα στήριξης εμφανίζονται θορυβημένοι από την κυβερνητική σιγή.

Οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού προσέκρουσαν στην άποψη του Οικονομικού επιτελείου το οποίο ανέφερε ότι την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει άλλο πακέτο μέτρων καθώς η κυβέρνηση έδωσε ότι είχε να δώσει στα ευπαθείς ομάδες.

«Όποια οικονομικά μέτρα η Κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για τη στήριξη των εισοδημάτων και για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακρίβειας στους πολίτες, τα έχουμε ανακοινώσει. Τα αποτελέσματα των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θα αρχίσουν να τα βλέπουν στην τσέπη τους οι πολίτες τις επόμενες εβδομάδες, με την οριζόντια στήριξη σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, τη στήριξη που θα επιφέρει μείωση για μια πολύ μεγάλη περίμετρο συμπολιτών μας στις τιμές των καυσίμων και βέβαια, με τη συνέχιση μιας πολιτικής που βγάζει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από τις πλάτες των πολιτών» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οι παραγωγοί ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν τις καλλιέργειες τους καθώς τα κόστη είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Όπως λένε εξ’ αυτού του γεγονότος αναγκάζονται να πουλούν σε υψηλότερες τιμές, και το κόστος να μετακυλύεται στο ήδη επιβαρυμένο καλάθι της νοικοκυράς.

Κοινοποίησε το