Για την έκδοση ή μη ενός 60χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία, καταδικασμένου σε 15ετή κάθειρξη στην πατρίδα του για δολοφονία που φέρεται να διέπραξε πριν από 28 χρόνια στη γειτονική χώρα, κλήθηκε να αποφασίσει σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Παρότι η υπόθεση συζητήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου, οι δικαστές αποφάσισαν την αναβολή της, ζητώντας από τις δικαστικές Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας να αποστείλουν συμπληρωματικά έγγραφα για να διαπιστωθεί εάν η συγκεκριμένη ποινή έχει καταστεί αμετάκλητη.
Ο δράστης είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο στην Κατερίνη, σε εκτέλεση εντάλματος που είχαν εκδώσει το 2022 οι αρχές της γειτονικής χώρας, ζητώντας την έκδοσή του για να εκτίσει την ποινή.
Το έγκλημα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα της Βόρειας Μακεδονίας, τελέστηκε τον Νοέμβριο του 1997 με θύμα έναν 37χρονο ομοεθνή του, αλβανικής καταγωγής.
Ο δράστης φέρεται να προκάλεσε τεχνηέντως τροχαίο ατύχημα κι όταν το θύμα βγήκε από το όχημα του, τον πυροβόλησε.
Για την υπόθεση καταδικάστηκε τελεσίδικα το 1998 σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.


