ΚΚΕ: Συμπόρευση με κοινωνικές δυνάμεις μέσα στο κίνημα

ΕΛΛΑΔΑ

Όχι σε συμπράξεις και συνεργασίες «κορυφής», με συνεννοήσεις πολιτικών αρχηγών δηλαδή, λέει το ΚΚΕ αντικρούοντας εκκλήσεις για κοινά μέτωπα ή ερωτήματα περί του ενδεχομένου στήριξης αριστερής κυβέρνησης ύστερα από εκλογές και στο πλαίσιο της απλής αναλογικής.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα («Kontra News») ο Δημήτρης Κουτσούμπας απορρίπτει για ακόμη μια φορά σενάρια οποιουδήποτε είδους συνεργασίας με άλλες δυνάμεις υπό το σκεπτικό ότι το κρίσιμο είναι η δράση μέσα στο κίνημα και η ενδυνάμωσή του.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Περισσός απάντησε αρνητικά στην έκκληση Βαρουφάκη για κοινή δράση των κομμάτων της Αριστεράς κατά της αστυνομοκρατίας από τη μία αναφέρει ότι το ΚΚΕ ήδη πρωτοστατεί στους αγώνες, από την άλλη τονίζει ότι η απάντηση στην καταστολή δεν μπορεί να δοθεί με συνεννοήσεις κορυφής μεταξύ πολιτικών κομμάτων αλλά με όρους μαζικού κινήματος.

Αντιστοίχως, σε σχέση με το ενδεχόμενο συμμετοχής ή στήριξης μιας αριστερής κυβέρνησης που θα μπορούσε να προκύψει έπειτα από τις επικείμενες εκλογές με απλή αναλογική, το ΚΚΕ επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την άρνησή του και μάλιστα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ παραπέμπει στις εκλογές του 2012. Εκεί, αναφέρει, απαντήθηκε μια και καλή αυτό το ερώτημα και «μας δικαίωσε η ίδια η ζωή με τραγικό τρόπο, γιατί η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε αγωνιζόμενο κόσμο σε απογοήτευση και ηττοπάθεια».

«Όχι» λοιπόν λέει ο Περισσός σε στήριξη τέτοιων κυβερνήσεων καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ «ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που γνωρίσαμε ως ‘’Αριστερά’’». Επιπλέον «είναι δυνάμεις που κρίθηκαν κυβερνητικά, ψήφισαν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, μάτωσαν τον λαό, έβαλαν τη σφραγίδα τους σε εμβληματικές επιλογές, επικίνδυνες για τον λαό και τη χώρα, όπως η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ». «Αν το ΚΚΕ στήριζε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση, θα έκανε το μεγαλύτερο δώρο στις δυνάμεις της συντήρησης και της αντίδρασης» προσθέτει. Διευκρινίζει ωστόσο ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίζει «νομοσχέδια που μπορεί να δίνουν μια ανακούφιση στους εργαζόμενους».

Κοινοποίησε το