Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Καλιφόρνια, όπου οι φονικές πυρκαγιές κατακαίνε τα προάστια του Λος Άντζελες.
Η πύρινη επέλαση αφήνει πίσω της νεκρούς, έχοντας σαρώσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, υποδομές, σπίτια και χιλιάδες αυτοκίνητα.
Ο φόβος περαιτέρω εξάπλωσης των μετώπων εντείνεται, όσο οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη 8μηνη ξηρασία, ενισχύουν τις φλόγες.
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί, είπε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης.
Οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και την Παρασκευή με «αυξημένο κίνδυνο ταχείας εξάπλωσης της πυρκαγιάς» σύμφωνα με μετεωρολόγους.
Η πυρκαγιά Palisades είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά που καίει στην κομητεία του Λος Άντζελες, καταστρέφοντας μέχρι στιγμής περισσότερα από 19.978 στρέμματα. Εξακολουθεί να περιορίζεται κατά 0% , σύμφωνα με την Cal Fire.


