Ο Φρανσουά Μπαϊρού είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, με την ορκωμοσία του να ολοκληρώνεται σήμερα στο Παρίσι.
Το πρωί, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αρχικά δεν θα αναλάμβανε τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς εξεταζόταν η υποψηφιότητα ενός άλλου προσώπου.
Ο Φρανσουά Μπαϊρού, τελικά, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση διάρκειας μίας ώρας και 45 λεπτών.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση.
Σύμφωνα με παρασκηνιακές πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί διαπληκτίστηκαν έντονα, με τον Φρανσουά Μπαϊρού να απειλεί ότι θα αποσύρει τη στήριξη του κόμματός του από τον κεντροδεξιό συνασπισμό. Αυτή η κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή. Μετά από περίπου μία ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι τελικά εκείνος θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία.


