Σκωτία: Ποινή φυλάκισης σε τρανς γυναίκα που κατηγορείται για βιασμό

GOSSIP ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Σε 8 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε την Τρίτη μια τρανς γυναίκα που κατηγορούταν για τον βιασμό δυο γυναικών που διέπραξε πριν πραγματοποιήσει την αλλαγή φύλου. Η Ίσλα Μπράισον (Isla Bryson) καταδικάστηκε από το ανώτατο δικαστήριο του Εδιμβούργου επίσης σε άλλα τρία χρόνια τα οποία θα τα περάσει με άδεια εκτός φυλακής.

Είχε καταδικαστεί τον προηγούμενο μήνα για τον βιασμό δύο γυναικών που διέπραξε το 2016 και το 2019 όταν ήταν ακόμα άντρας με το όνομα Άνταμ Γκράχαμ (Adam Graham).

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει αντιδράσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου να πάνε την Μπράισον αρχικά σε γυναικείες φυλακές αλλά μετά από απόφαση της Σκωτσέζικης κυβέρνησης την φυλάκισαν σε άλλη εγκατάσταση καθώς σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε τρανς γυναίκες με ιστορικό βίας κατά γυναικών δεν θα πηγαίνουν σε αποκλειστικά γυναικεία σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η Μπράισον κατά την διάρκεια της δίκης ισχυρίστηκε ότι έλαβε την απόφαση να αλλάξει φύλο σε ηλικία 29 χρονών ενώ, όπως ήθελε να το κάνει από την ηλικία των τεσσάρων.

Ο καταδικασμένος βιαστής αυτή την στιγμή παίρνει ορμόνες και ζητάει χειρουργική επέμβαση για να ολοκληρώσει την αλλαγή φύλου.

Κοινοποίησε το