Ταραχές στο Λος Άντζελες: Τρίτη ημέρα διαδηλώσεων κατά των συλλήψεων μεταναστών

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες χθες Κυριακή για να βοηθήσουν στην καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν για τρίτη ημέρα κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον κυβερνήτη της πολιτείας να χαρακτηρίζει «παράνομη» την ανάπτυξή τους.

Η Εθνοφρουρά είχε αναπτυχθεί γύρω από κυβερνητικά κτίρια, την ώρα που η αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούονταν στη περιθώριο διάφορων κινητοποιήσεων κατά των επιδρομών της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) για τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών στο Λος Άντζελες.

Η αστυνομία της αμερικανικής μεγαλούπολης χαρακτήρισε κάποιες συγκεντρώσεις «παράνομες», ισχυριζόμενη ότι οι διαδηλωτές πέταξαν κομμάτια τσιμέντου, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στην αστυνομία. Πολλά αυτοκινούμενα οχήματα της υπηρεσίας ταξί Waymo πυρπολήθηκαν σε κεντρικό δρόμο του Λος Άντζελες χθες το βράδυ, σύμφωνα με εικόνες από βίντεο.

«Γίνονται συλλήψεις», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αστυνομία, ενώ ανέπτυξε έφιππους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα πλήθη.

Κοινοποίησε το