Το σωματείο “Λάμψη” και η Τάνια Κιουμουρτζίδου στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μια συμβολική  πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ κ. Τάνιας Κιουμουρτζίδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου.

Επισκέφτηκε το Σωματείο “Λάμψη_και ενημερώθηκε για το έργο του.

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς της Β. Ελλάδας που τα παιδιά τους νόσησαν από νεοπλασμστική ασθένεια.

Οπως μας ανέφερε η κ. Κιουμουρτζιδου ένα από τα έργα της “Λάμψη” το 2009, ηταν η Παιδοογκολογική πτέρυγα της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ Π. Ν. Θ. διπλασιάστηκε σε έκταση, ανακατασκευάστηκε και αναδιαμορφώθηκε πλήρως μετά την δωρεά στη μνήμη του εκλιπόντας Γ. Παντελακη.

Προχώρησε στην πρόληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, τη διευκόλυνση των γονέων σε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη διαρκή θεραπεία των  παιδιών.

Η σημερινή μέρα όπως τόνισε η κ. Κιουμουρτζιδου ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου που παλεύουν με τον καρκίνο. Κάποιες φορές οι αληθινοί ήρωες ζούνε στις καρδιές μικρών παιδιών που δίνουν μεγάλες μάχες.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αλλά και να ενημερώσει για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. 

Θερμή παράκληση της να στηρίξουμε όχι μόνο σήμερα αλλά και όλο το χρόνο το πενταψήφιο αριθμό της Λάμψη.

Το οφείλουμε στα παιδιά γιατί είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Η κ. Κιουμουρτζίδου έκανε και η ίδια μια συμβολική κίνηση προσφέροντας γραφική ύλη και υλικά δημιουργικής αποσχολησης, χορηγία του βιβλιοπωλείου , Sublime του κ. Φουτσιτζή.

Η Τάνια Κιουμουρτζίδου είναι μέλος του Δ.Σ Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κοινοποίησε το