Όσοι δεν πεθαίνουν από τον Κοροναϊό πεθαίνουν από το ψύχος

ΚΟΣΜΟΣ

Το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας βιώνουν οι χιλιάδες άστεγοι ανά τον κόσμο, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν την κόλαση που ακούει στο όνομα «lockdown».

Όπως και στην Ελλάδα όπου η πανδημία έχει δείξει τα δόντια της σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι συνεχίζουν να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, έτσι και στη γειτονική Ρώμη υπολογίζεται πως ζουν 8.000 άστεγοι, εκ των οποίων οι 3.000 περνούν τη νύχτα στο δρόμο. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί ο αριθμός αυτών που πεθαίνουν από το κρύο.

«Ενας από τους λόγους είναι ότι τα κέντρα φιλοξενίας όπου θα μπορούσαν να ζήσουν 100 με 200 άνθρωποι, λόγω της πανδημίας χρειάστηκε να μειώσουν τους αριθμούς φιλοξενούμενων ή να κλείσουν εντελώς» δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ο Massimiliano Signifredi συντονιστής οργάνωσης που παρέχει βοήθεια σε αστέγους.

Ετσι, βλέπει κανένας άστεγους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στα σκαλιά εκκλησιών ή ακόμα και έξω από σούπερ μάρκετ. Εκεί είναι εκτεθειμένοι στο κρύο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Έντουιν, ένας 46χρονος από τη Νιγηρία, βρέθηκε νεκρός στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, από το κρύο, ωθώντας τον Πάπα Φραγκίσκο να απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της Ρώμης να βοηθήσουν τους άστεγους, ίσως να μπορούσε να τους βοηθήσει και η Εκκλησία…

Κοινοποίησε το