15χρονος αποκτά Διδακτορικό στη Κβαντική Φυσική

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα από τα νεότερα άτομα στη σύγχρονη ιστορία που ολοκλήρωσε διδακτορικό στην κβαντική φυσική έγινε επισήμως ένας 15χρονος μαθητής στο Βέλγιο.

Το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ο μικρός Simons παρουσίασε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή στη θεωρητική φυσική, ολοκληρώνοντας μία εργασία που συνήθως αναλαμβάνουν μεταπτυχιακοί ερευνητές πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Simons απέκτησε το πτυχίο του, αλλά και το μεταπτυχιακό του στη φυσική, από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Πραγματοποίησε επίσης πρακτική άσκηση πάνω στην κβαντική οπτική στο Ινστιτούτο Max Planck της Γερμανίας, όπου άρχισε να εξερευνά με μεγάλο ζήλο τις παραλληλίες μεταξύ κβαντικών συστημάτων και βιολογικών διεργασιών.

Κοινοποίησε το